У сервісних центрах МВС презентували арт-об’єкт – крісло з автомобільних заглушок

Поширити:

Сервісні центри МВС розпочали акцію зі збору автомобільних заглушок, аби привернути увагу водіїв до необхідності дотримання вимог безпеки на дорозі та користування ременями безпеки. Під час запуску кампанії презентували також арт-об’єкт – автокрісло з ременем безпеки, що створене з 1 079 заглушок. Останні зібрані в рамках акції мережі АЗК «ОККО» «Здай заглушку – обери життя».

«Саме сервісні центри МВС щоденно контактують безпосередньо з водіями. Тому ми вважаємо за необхідне в рамках своєї соціальної відповідальності ініціювати та підтримувати акції, що спрямовані на безпеку на дорозі. Правила дорожнього руху зобов’язують бути пристібнутими, це просте правило, яке має базуватися, в першу чергу, на свідомості збереження себе та оточуючих», – зазначив начальник Головного сервісного центру МВС Владислав Криклій.

Мережа АЗК «ОККО» впродовж семи тижнів з 15 січня по 4 березня 2018 року проводила акцію «Здай заглушку – обери життя», яка мала на меті нагадати про необхідність постійного використання ременів безпеки. Усі бажаючі могли здати на АЗК «ОККО» заглушку для автомобільних ременів безпеки та отримати шанс виграти цінні призи. За результатом утилізації усіх зібраних заглушок було виготовлено арт-об’єкт – автомобільне крісло з ременем безпеки.
“Ми вдячні державним органам, що підтримали ініціативу й долучилися до нашого проекту. Сподіваюся, що сумісними зусиллями нам вдасться зменшити статистику по кількості ДТП в Україні. До кінця року зі своїм арт-об єктом ми плануємо відвідати ще два регіони”, – прокоментувала Ярослава Полякова, керівник Департаменту корпоративних комунікацій мережі АЗК «ОККО».

Відтепер до збору заглушок долучилися сервісні центри МВС. Акція розпочнеться з територіального сервісного центру МВС у Києві, що знаходиться за адресою: проспект Степана Бандери, 26В. Громадяни матимуть можливість долучитися до акції в усіх територіальних сервісних центрах МВС столиці протягом 2-ох місяців, потім арт-об’єкт подорожуватиме сервісними центрами МВС по Україні та нагадуватиме про важливість дотримання правил безпеки на дорозі.

Пристібання є загальноприйнятою нормою для всіх європейських країн, але лише 15% водіїв в Україні користуються ременями безпеки. Такі результати показало дослідження “Рівень користування ременями безпеки серед водіїв в Україні”, проведене навесні 2017 року громадськими організаціями в рамках Кампанії “За безпечні дороги”.

“На сьогоднішній день в Україні існує проблема культури керування та сприйняття правил дорожнього руху. Для того, щоб змінити поведінку учасників дорожнього руху потрібні активні дії поліції, спрямовані на виявлення порушників, та просвітницькі кампанії, зокрема, спростування поширених міфів про марність ременів безпеки”, – зазначила координатор Кампанії «За безпечні дороги» Олеся Холопік.

Ігнорування ременів безпеки та недостатнє покарання (штраф у розмірі 51 грн) за порушення цієї вимоги правил дорожнього руху нерідко коштує людям здоров’я чи навіть життя. Якби Україна досягнула цілком реального 80%-рівня користування ременями безпеки, можна було б урятувати близько 630 людських життів щороку.

Підпунктом 2.3в) Правил дорожнього руху України передбачені обов’язки водія користуватися ременями безпеки та не перевозити не пристебнутих пасажирів. У підпункті 5.2.б) зазначених Правил також зазначається, що пасажири, користуючись транспортним засобом, повинні під час пересування на транспортному засобі, обладнаному ременями безпеки, бути пристебнутими (крім пасажирів з інвалідністю, фізіологічні особливості яких заважають користуватися ременями безпеки), а на мотоциклі і мопеді – в застебнутому мотошоломі.

“Ми постійно акцентуємо увагу учнів на необхідності пристібатися. Ви можете бути обізнаним водієм, пам’ятати назви всіх знаків, але ви ніколи не можете контролювати інших учасників дорожнього руху. Саме тому пристібатися мають всі без виключень”, – зазначив голова Всеукраїнського об’єднання автошкіл України Ілля Щербина.

Слідкуйте за нововведеннями сервісних центрів МВС на сайті hsc.gov.ua або на офіційній сторінці в соціальній мережі Фейсбук. За консультаціями звертайтесь за телефоном (044) 290-19-88.

Для довідки.

За офіційними даними в Україні протягом семи місяців 2018 року зареєстровано 81 006 ДТП, з них 12 090 – ДТП з постраждалими, в яких загинуло 1545 осіб та 15 647 осіб травмовано. Основними причинами ДТП з постраждалими є:
перевищення безпечної швидкості (34%),
порушення правил маневрування (20%),
порушення правил проїзду перехресть (8%),
порушення правил дорожнього руху пішоходами (8%),
недодержання дистанції (7%),
порушення правил проїзду пішохідних переходів (7%);
керування транспортними засобом у нетверезому стані (4%).

скачати додаткову інформацію

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *