У сервісних центрах МВС скасували операцію зняття з обліку транспортного засобу

Поширити:

З 1 вересня 2018 року набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України від 22.08.2018 № 637, якою внесено зміни щодо порядку здійснення в територіальних сервісних центрах МВС реєстраційних операцій з транспортними засобами.

Зокрема, запроваджено наступне:

• транспортний засіб не зніматиметься з обліку під час переходу права власності до нового власника – відтепер в будь-якому територіальному сервісному центрі МВС за договорами купівлі-продажу транспортного засобу, дарування, міни або фінансового лізингу, а також за заповітом та актом прийому-передачі відбуватиметься пряма перереєстрація транспортного засобу на нового власника.

Зняти з обліку транспортний засіб можна у випадках:

вивезення транспортного засобу за кордон (на постійне проживання, при продажу нерезиденту тощо);

вибракування, утилізації;

за рішенням суду;

у зв’язку із скасуванням реєстрації.

• Перелік документів, що підтверджують правомірність придбання транспортного засобу, доповнено договором купівлі-продажу транспортного засобу, укладеного за результатами прилюдних торгів (аукціону) або електронних торгів, за якими продавцем виступає Національне агентство з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (далі – Національне агентство).

У разі, якщо Національному агентству передано в управління транспортний засіб, на який накладено арешт у кримінальному провадженні, на підставі договору управління та заяви управителя сервісним центром МВС видається управителю тимчасовий реєстраційний талон на строк, зазначений у такому договорі. Також на підставі договору управління та заяви управителя можна відновити втрачені свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу (технічний паспорт) або номерні знаки.

За консультаціями звертайтесь до Головного сервісного центру МВС за телефоном (044) 290-19-88, на офіційну сторінку в Фейсбуці або на електронну пошту info@hsc.gov.ua.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *