ГОЛОВА НАЦПОЛІЦІЇ ДОРУЧИВ ПЕРЕВІРИТИ ТЕХНІЧНИЙ СТАН ПАСАЖИРСЬКОГО ТРАНСПОРТУ ТА ПОСИЛИТИ КОНТРОЛЬ ЗА ДОТРИМАННЯМ ПДР ПЕРЕВІЗНИКАМИ

Поширити:

Очільник відомства наголосив, що таке рішення викликано збільшенням кількості пасажирських перевезень у передсвяткові та святкові дні, а також ростом аварійності на дорогах протягом останніх кількох днів за участі транспортних засобів, що перевозять громадян.

«Вчора у ДТП в Луганській області та Одесі тілесні ушкодження отримали по 10 пасажирів. Сьогодні зранку маємо жахливу трагедію у Кривому Розі. На цей час вісім загиблих та 15 травмованих. Звертаюся до керівників підрозділів поліції в областях, патрульної поліції та підрозділів превенції: ми маємо звернути увагу на дорожньо-транспортну інфраструктуру та зробити все, аби попередити такі страшні випадки», ‑ підкреслив Сергій Князєв.

Глава відомства поставив завдання керівникам, відповідальним за напрям превенції та безпеки на дорогах, ‑ негайно розробити план комплексних дій з посилення профілактичних заходів. Йдеться як про перевірку технічного стану автобусів, на яких здійснюються пасажирські перевезення, перевірку дозволів та погодження маршрутів руху транспортних засобів, так і перевірку діяльності перевізників на відповідність усім необхідним вимогам, згідно з діючим законодавством.

«Найближчим часом ми очікуємо різке збільшення переміщення громадян в державі ‑ у зв’язку з вихідними днями. Тому кількість нарядів поліції превенції на вулицях також буде збільшено», ‑ підкреслив Сергій Князєв.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *